Riga med Bebis.

Det kommer komma en del gamla inlägg om våra resor & äventyr här i bloggen, för att samla allt som rör Familjen Hellström-Bloms äventyr på samma ställe.

Gammalt inlägg från Juni 2013.

Fredagen den 14 Juni åkte Nellie på sin första utlandsresa.. 3,5 månad gammal. Tre nätter i Riga, Och de gick hur bra som helst!!

20130615-225948.jpg

Vi tog tåget till Kastrup i Köpenhamn på fredag förmiddag. Eftersom vi inte visste hur det fungerade med att checka in barnvagn & bilbarnstolen så ville vi vara i god tid.

Man fick en stor platspåse att packa in vagnen & bilbarnstolen i samtidigt som vi checkade in Nellies väska… bebisar får ha med sig 10Kg bagage gratis.. toppen!

 

 

2013-06-15 13.15.20

13:10 lyfte planet.

Jag fick ett bälte att fästa runt Nellie och sedan runt mitt egna bälte, sedan kom Flygvärdinnan och gav oss en livväst till Nellie och visade hur man tog på henne den och förklarade att vi skulle blåsa upp den innan vi hoppade ur planet… Jo men de kändes ju betryggande…  Som tur var hade vi ingen användning av den informationen, vi slapp uppleva en flygstört!

Vi landade trygg & säkert 1,5 timme senare i ett soligt Riga. Jag ammade henne både när vi lyfte och landade, resten av tiden sov hos så gott i min famn.
Det satt en engelsk tjej bredvid mig på planet som försökte vara trevlig och prata om Nellie.. problemet var ju att jag hade tappat rösten fullständigt så jag var inte så social.

Eftersom vi hade med bilbarnstolen kunde vi bara hoppa in i första bästa taxi på flygplatsen och bege oss till hotellet som låg mitt i Gamla stan i Riga.

AirBaltic_BalticTaxi_3Att ta taxi från flygplatsen tar ca 15 minuter och kostar en hundralapp, man kan åka buss oxå, men bussarna är alltid överfyllda och tar ca 40 min… varken kul med bebis eller om man är åksjuk! Taxichaufförerna hara lltid varit så vänliga och hjälpsamma när vi åkt med dem, kan rekomendera Baltic Taxi för er som ska till Riga.

En av våra favorit restauranger i Riga är KoTai, super god Thai mat… enda nackdelen är att man bara kan välja Öl, Iste eller Smoothies som dricka.. inte ens mineralvatten har dem.

filename-imgp6368-jpgilPatioEn annan är Il Patio , en Italiensk super mysig restaurang, finns några stycken av dem i Riga, men man ska välja den nära torget där man går ner i källaren, för där är de helt klart mysigast stämning. Billigt är de oxå…och de gör ju inte saken värre.

Att ha med en bebis i Riga är inga problem, barnvagn är välkommen på alla ställen och alla var så hjälpsamma, men det är kullersten i hela staden, vilket blev väääldigt guppigt för stackars Nellie i vagnen, vi hade med bärsele, vilket kan rekomenderas om man inte vill riskera att bebisen får Shaking- baby-syndrom ;-)

När man är i Riga måste man besöka Central market oxå, en enormt stor central-market-rigamarknad, med frukt, kött, kläder och allt möjligt!

Att shoppa kläder är inte så jätte billigt, men mat & dryck är billigare än hemma.. så man kan unna sig lite extra, och de gör att det blir lite extra semesterkänsla när man är iväg.

 

 

34914

 

1592af0ff9620276a6b9dc2f14c08fa6
champagne & kakor till frukost… inte illa 😉

images (1)

Jag kan varmt rekomendera Riga för er som inte varit där!!

vårt favvo café, där man både kan äta & fika, och de har fullständiga rättigheter, 2 stora starköl för 20kr kan man ju inte klaga på

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s